11. ožu. 2024.

Iskustva naših korisnika

Uz BeOn uvijek znaš na čemu si!

autor

BeOn Savjetovanje

Rješavanje financijskih poteškoća građana

Danijela Bocak, majka dvoje djece koja radi kao odgajateljica u vrtiću, dugih 12 godina nije uspjela riješiti svoje financijske probleme koji su se dodatno zakomplicirali nakon što je pristala biti sudužnik tadašnjem suprugu. Nažalost, pogrešne životne odluke koštale su je mnogo godina stresa i nemira. Budući da u to vrijeme njezin bivši suprug nije radio, a kako mu je ona bila sudužnik u kreditu, blokada je bila prebačena na nju. Jednom kada postanete sudužnik, odgovarate kreditnoj instituciji za sve dospjele obveze i kreditna institucija može zahtijevati ispunjenje tih obveza i od sudužnika, i to sve dok obveza ne bude potpuno ispunjena. 

Odlučnost i odluke: Promjena posla kao prvi korak ka slobodi

Godinama je pokušavala riješiti svoj problem preko različitih agencija kako bi izašla iz blokade i napokon dovela svoju kreditnu sposobnost u red, no bezuspješno jer nije imala stalno radno mjesto. Onda joj se otvorila prilika i počela je raditi u jednom vrtiću. Iako je bila zadovoljna poslom i primanja su joj bila prihvatljiva, nažalost, nije mogla dobiti ugovor na neodređeno. Znala je da joj takva situacija ne odgovara, stoga se odvažila i promijenila posao kako bi dobila željeni ugovor. Sretne vijesti odmah je podijelila s agentom jedne agencije za koju se nadala da će joj pomoći. No, uslijedilo je novo razočaranje nakon što joj je priopćio da od stalnog zaposlenja treba čekati godinu dana, jer joj nitko neće odobriti kredit

Međutim, njezina odlučnost da se što prije izvuče iz blokade i dugova, natjerala ju je da se “baci se na glavu” u potrazi za rješenjem. Pretraživanjem interneta, naišla je na Be On savjetovanje i odlučila se javiti putem web obrasca u kolovozu 2023. Budući da Danijela u tom trenutku još nije bila šest mjeseci kod novog poslodavca kod kojeg je imala ugovor na neodređeno, morali smo malo pričekati. Danijela se ponovno javila BeOn-u u listopadu 2023. godine nakon što je prošlo 6 mjeseci otkako je imala ugovor na neodređeno. Njezin slučaj preuzela je BeOn-ova financijska savjetnica Gordana Subotičanec. 

Danijela je klijentica koja je pokazala da se sve može riješiti ako želiš. Godinama je bila u blokadi po sudužništvu. Kod nje je bio problem ugovor na određeno. Kako je odlučila riješiti blokadu, zaključila je da je prvi korak koji mora poduzeti promjena poslodavca. Pristala je na nešto manju plaću i putovanje jer je poslodavac bio na malo udaljenoj lokaciji, ali je dobila ugovor na neodređeno. Nakon toga smo morali pričekati da prođe 6 mjeseci prije nego smo krenuli u realizaciju.” – priča Gordana Subotičanec. 

Danijela je u kratkom roku dostavila svu potrebnu dokumentaciju. Što je bio samo još jedan pokazatelj koliku je imala želju da se oslobodi okova blokade. 

Čitala sam komentare određenih ljudi koji su tvrdili kako im BeOn nije pomogao. Ali ono što oni vjerojatno ne shvaćaju je da se i mi sami moramo malo potruditi. Mogla sam i ja vječno čekati u istoj ustanovi da mi daju posao za stalno ili se pokrenuti i krenuti dalje. Kod BeOn-a mi se odmah svidjela ta transparentnost i pristupačnost. Već na prvom razgovoru shvatiš da tu nema zavlačenja i da ti odmah kažu mogu li ti pomoći ili ne. Ako ti trenutno ne mogu pomoći, reći će ti zašto i što je potrebno promijeniti. Upravo tako je bilo i sa mnom. I ja sam morala pričekati. A nakon toga krenula je prava lavina. Oni točno znaju koja je procedura i stvarno mogu pomoći. Uz BeOn uvijek znaš na čemu si. Da sam to sve išla sama rješavati, ne bih uspjela prvenstveno jer ne bih sama pronašla banku koja bi mi odobrila kredit bez jamca. Sve su to bitne stvari, a pogotovo spoznaja da BeOn stoji iza tebe. – priča nam Danijela.

BeOn savjetovanje: Ključ za izlazak iz blokade

Nakon provjere ispravnosti cjelokupne dokumentacije i poslodavca koji je potvrdio da Danijela nije na otkaznom roku ni bolovanju, da nema obustava na čekanju i da postupaju po administrativnoj zabrani, Gordana je krenula s procesom njezinog izlaska iz blokade

“Danijela je divna osoba, meni je bilo pravo zadovoljstvo raditi na njenom predmetu. Izuzetno je pozitivna i smirena, prava umjetnička duša. Potpuno se prepustila, vjerovala je u nas. Jako je bitna komunikacija i obostrano povjerenje u rješavanju predmeta. Niti u jednom trenutku nije posustala, što god je trebalo dostavila je u rekordnom roku, bez komplikacija. Uspjeli smo sklopiti dobre nagodbe kako bi dugovanja uklopili u kreditnu sposobnost.” – prisjeća se Gordana suradnje s Danijelom Bocak.

Be-On je međufinanciranjem u prosincu 2023. podmirio sva Danijelina dugovanja i priveo proces deblokade računa kraju. Ukupni Danijelin dug iznosio je 13.300,00 eura, a uspješnom BeOn-ovom nagodbom s vjerovnicima smanjen je za 3.200,00 eura. Nakon što su se vjerovnici povukli s Fine, BeOn je u Finu poslao zahtjev da se Danijeli zatvori zaštićeni račun te svu pripremljenu dokumentaciju predao u banku. Nažalost, prva banka nije odobrila kredit. No, zahvaljujući partnerskim odnosima koje Be On ima s više banaka u Hrvatskoj, druga banka je odobrila kredit od 20.000,00 eura s rokom otplate od 10 godina. 

Kada smo bile na isplati, zbog nekih informatičkih poteškoća morale smo malo duže čekati. Danijela i ja smo čekanje provele u jako ugodnim razgovorima, na kraju smo obje bile prepune pozitivne energije.  – prisjeća se Gordana.

Kredit je isplaćen 7. veljače 2024. i iz njega je vraćen iznos kojim je BeOn podmirio sva Danijelina dugovanja, trošak vođenja postupka, plaćeni su svi troškovi kredita (polica osiguranja, trošak obrade kredita, depozit) te je razlika od 4.000,00 eura ostala Danijeli za slobodno raspolaganje.

Nakon dvanaest godina blokade i traženja pomoći i izlaza, uz asistenciju financijske savjetnice gospođe Gordane Subotičanec, napokon sam se osjećala sigurno, slobodno i ni u jednom trenutku degradirano ili posramljeno zbog svoje situacije. Nekako mi je taj odnos između mene i nje bio važan, i u konačnici kad sam primila potvrdu da sam deblokirana, osjećala sam se kao da sam izašla iz zatvora, potpuno oslobođenje i beskrajna zahvalnost. Većinu toga smo rješavale telefonski i ažurno. Gordana je jedna draga, predivna, iznimno simpatična i strpljiva osoba. Prepustila sam s povjerenjem da odradi cijeli proces za mene, i uz mene. Be On savjetovanje daje novu priliku, uz maksimalnu ljudskost, profesionalnost i ljude koji razumiju situaciju i žele pomoći. – zaključuje Danijela Bocak.

Obratite nam se s povjerenjem – Zašto BE-ON?

  • Jedino smo transparentno i strukturirano rješenje za blokirane građane,
  • Naše poslovanje je društveno odgovorno, što je prepoznao i naš suvlasnik, Feelsgood Social Impact investicijski fond, prvi hrvatski investicijski fond koji ulaže u projekte s mjerljivim društvenim učinkom,
  • Imamo ekskluzivnu suradnju s više banaka na hrvatskom tržištu koja garantira realizaciju kredita za naše klijente koji zadovoljavaju osnovne uvjete – imaju redovna primanja, kreditnu sposobnost, poslodavca s odgovarajućim bonitetom itd. Takve klijente ćemo međufinancirati i vlastitim sredstvima podmiriti njihova dugovanja nakon pregovora s vjerovnicima,
  • Naša analiza financijske situacije je besplatna i brza, odmah ćete znati da li Vam možemo pomoći i u kojem roku,
  • Nema nikakvih troškova koji se plaćaju unaprijed, sa cijenom naše usluge biti ćete upoznati na početku procesa, a uslugu ćemo naplatiti tek kada uspješno završimo proces i realiziramo kredit kod banke partnera,
  • Na kraju, kada uspješno sve odradimo, imat ćete jednu obvezu na mjesečnim primanjima koju možete podmirivati bez straha da će negativno utjecati na kvalitetu života, a život bez blokiranog računa i svih troškova i problema koje blokada nosi će Vam se svidjeti 🙂
  • Za besplatnu analizu i početak procesa, tu smo za Vas!!!