03. lip. 2024.

Iskustva naših korisnika

“Prodisala” nakon 13 godina blokade, straha i depresije

autor

BeOn Savjetovanje

Rješavanje financijskih poteškoća građana

Da je zdravlje najveće bogatstvo, složit će se s nama i naša klijentica S. P. iz Zagreba koju su zdravstvene poteškoće povukle u dugove s kojima se borila dugih 13 godina. Njezina borba počela je operacijom kralježnice zbog koje nije bila radno sposobna sljedeće četiri godine. U tom periodu njezin dug se počeo gomilati jer više nije mogla na vrijeme podmirivati svoje financijske obveze koje su uključivale i otplatu kredita. Iako se nakon četiri godine zaposlila, njezin dug se nije značajnije smanjivao jer su joj uplate pokrivale samo kamatu. 

Savjet iz agencije za naplatu potraživanja ključan za financijski spas

S. P. se osjećala bespomoćno i bez nade da će se ikada riješiti tereta blokade. A onda je uslijedio savjet iz agencije za naplatu potraživanja koja je otkupila njezino dugovanje. Njihova djelatnica predložila joj je da se javi BeOn savjetovanju budući da je i sama znala da je BeOn pomogao mnogim klijentima koji su bili u istoj ili sličnoj situaciji kao S. P. 

Svjesna da više nema što izgubiti i da mora pronaći način kako da vrati svoje financije pod kontrolu, odlučila je poslušati savjet i direktno nazvati BeOn savjetovanje sredinom veljače, što joj se kasnije pokazalo kao jedna od najboljih odluka u životu. 

Njezin predmet preuzela je BeOn-ova financijska savjetnica Mateja Stanić.

Ono po čemu pamtim klijenticu S. P. i što nam je uvelike olakšalo cijeli proces i obradu je njezina brzina, volja i želja da nam što prije dostavi svu potrebnu dokumentaciju. Na taj način je i meni pokazala da je ozbiljna, odgovorna i samo željna sve svesti na nulu, odnosno riješiti se blokade, jer su je životne okolnosti dovele u tu situaciju. – prisjeća se Mateja Stanić.

U tijeku procesa, prikupljanja dokumentacije i utvrđivanja stvarnog stanja duga, uslijedilo je novo neugodno iznenađenje i šok za S. P. Naime, tek tada je saznala da je naslijedila dug od pokojnog oca i da ju nitko nije kontaktirao 10 godina u vezi tog dugovanja.

BeOn-ova stručnost i podrška pomogli da se oslobodi dugova i stekne financijsku stabilnost

No, S. P. se javila na pravu adresu i BeOn-ov tim dao je sve od sebe ne bi li joj pomogao. Mateja je u ožujku izvršila provjeru trenutnog poslodavca S. P. koji je potvrdio da ona nije na bolovanju, niti na otkaznom roku te da oni postupaju po administrativnoj zabrani (kada poslodavac uplaćuje anuitet kredita direktno iz plaće zaposlenika). 

Početkom travnja BeOn je međufinanciranjem podmirio sva dugovanja S. P. koja su iznosila 8.455,09 eura, a to znači da su se jednokratno podmirili svi vjerovnici. Uspješnom BeOn-ovom nagodbom s vjerovnicima, dug je smanjen za 771,21 eura. Nakon što su se vjerovnici povukli s Fine, BeOn je u Finu poslao zahtjev da se S. P. zatvori zaštićeni račun te svu pripremljenu dokumentaciju predao u banku.

Ono što je dodatno otežalo njezin slučaj je činjenica da nije imala jamca. No, zahvaljujući BeOn-ovoj stručnosti i partnerskom odnosu s bankama, odobren joj je kredit.

Kredit u iznosu od 15.000 eura, na 10 godina uz mjesečni anuitet od 166,46 eura i fiksnu kamatu od 5.99 %, isplaćen je 14. svibnja 2024. i iz njega je vraćen iznos kojim je BeOn podmirio sva dugovanja S. P., trošak vođenja postupka, plaćeni su svi troškovi kredita (polica osiguranja, trošak obrade kredita, depozit) te je razlika od 2.700,00 eura ostala S. P. za slobodno raspolaganje.

Drago mi je što sam saznala za BeOn i što ste mi nakon toliko godina pomogli. Napokon ću moći mirno spavati bez stresa i osjećaja depresije. Prezadovoljna sam sa svojom savjetnicom Matejom koja je moj predmet dovela do kraja i imam samo riječi pohvale za nju. Apsolutno ću uvijek preporučiti BeOn svima za koje znam da se bore s blokadom i dugovima. Hvala vam! – priča nam sa zadovoljstvom S. P.

Obratite nam se s povjerenjem – Zašto BE-ON?

  • Jedino smo transparentno i strukturirano rješenje za blokirane građane,
  • Naše poslovanje je društveno odgovorno, što je prepoznao i naš suvlasnik, Feelsgood Social Impact investicijski fond, prvi hrvatski investicijski fond koji ulaže u projekte s mjerljivim društvenim učinkom,
  • Imamo ekskluzivnu suradnju s više banaka na hrvatskom tržištu koja garantira realizaciju kredita za naše klijente koji zadovoljavaju osnovne uvjete – imaju redovna primanja, kreditnu sposobnost, poslodavca s odgovarajućim bonitetom itd. Takve klijente ćemo međufinancirati i vlastitim sredstvima podmiriti njihova dugovanja nakon pregovora s vjerovnicima,
  • Naša analiza financijske situacije je besplatna i brza, odmah ćete znati da li Vam možemo pomoći i u kojem roku,
  • Nema nikakvih troškova koji se plaćaju unaprijed, sa cijenom naše usluge biti ćete upoznati na početku procesa, a uslugu ćemo naplatiti tek kada uspješno završimo proces i realiziramo kredit kod banke partnera,
  • Na kraju, kada uspješno sve odradimo, imat ćete jednu obvezu na mjesečnim primanjima koju možete podmirivati bez straha da će negativno utjecati na kvalitetu života, a život bez blokiranog računa i svih troškova i problema koje blokada nosi će Vam se svidjeti 🙂
  • Za besplatnu analizu i početak procesa, tu smo za Vas!!!