28. kol. 2023.

Iskustva naših korisnika

Ovrha riješena nakon mjesec dana rada s BeOn-om

autor

BeOn Savjetovanje

Rješavanje financijskih poteškoća građana

„Noću nisam spavao, vrtio sam po glavi što napraviti. Odgodio sam sve što sam mogao i opet nije bilo lako. Težak je život pod blokadama. Imao sam dobru plaću, ali kamata je to na kamatu, ovrhe bi pojele primanja, odricanje je to bilo“, govori nam Darko Pavleković koji je prošao mučan put blokiranog građana.

Četiri godine dugovi su jeli njegovu plaću, a onda se u samo mjesec dana uz podršku BeOn-a deblokirao.

Govori nam kako je sve krenulo.
„Bio sam u procesu rastave, dijete je pripalo meni. Sve to bilo je teško i kasnio sam s otplatom rate kredita od oko 12.000 €. Skidali bi mi od 400 do 600 € od plaće preko ovrha. Tih godina pod blokadom, sve sam morao planirati, ni okolina nije bila naklonjena. Pokušavao sam i ranije preko drugih agencija riješiti blokade, nisam uspio, odbili bi me u startu. A onda sam preko interneta naišao na BeOn.

Iskreno, od početka nisam sumnjao, vjerovao sam da mi mogu pomoći, a najviše mi je snagu i volju dala Mateja.“,
govori Darko

Mateja Poslon financijska je savjetnica u BeOn-u koja je rješavala njegov slučaj i na kraju su sve riješili u samo mjesec dana. Ovdje se uvjerila da ponekad ljudi zbog životnih problema posustanu u rješavanju svojih financijskih obaveza i zapadnu u pakao ovrha.„Plaćao je dugovanja koliko je mogao, ali problemi su bili tu te je počeo kasniti s otplatama. A mi smo mu u BeOn-u pomogli tako što smo mu odobrili međufinanciranje, odnosno iznos potreban da pokrije sva dugovanja“, pojašnjava Mateja Poslon. Uz dug od 12.000 € koje je naveo Darko, bio je tu još jedan dug od skoro 5.000 €. Sveukupno gotovo 17.000 € dugova zbog kojih je blokiran.

Jedna rata, jedan kredit, deblokirani račun

Jednom kad su bila riješena sva dugovanja uz pomoć BeOn-a, Darko je postao kreditno sposoban te je podigao nenamjenski kredit od 30.000 € s anuitetom od 336,84 €, kamatnom stopom od 6,25% i rokom otplate od 10 godina.
Tim novcem vratio je BeOn-u iznos koji su dali za međufinanciranje, pokrio trošak usluge te mu je ostalo 12.000 € gotovine na računu s kojom može raspolagati kako želi.

Nakon silnih dugova i blokada koje su mu jele plaću, Darku je ostala samo jedna rata kredita s kojom može pristojno živjeti jer ima dobra primanja. A najviše od svega – on više nije u blokadi!

No nije bilo sve tako lako, Darko radi po terenu, trebalo je prikupiti dokumentaciju koja je bila potrebna BeOn-u za rješavanje slučaja. I kad nije mogao on, tu su pomogli prijatelji. „On se toliko trudio oko dokumentacije, zaista je htio riješiti svoj problem i napraviti sve da olakša nama naš posao. Čak je angažirao prijatelje, dao punomoć da mogu podizati dokumentaciju kad nije mogao on. Beskrajno se trudio i uspio!“, smije se Mateja.

Zamke sustava

No njegov slučaj otkriva još neke zamke sustava – ponekad je moguće da zbog ljudskog faktora sve teže ide, tako su i kod njegova slučaja iskusili što znači kad netko pokrije sva svoja dugovanja, a vjerovnik se neće „skinuti“ s FINE, a trebao bi.

„Bilo je i toga, morali smo intervenirati jer smo bili očito naletjeli na one koji ne rade revno svoj posao. Čak i kad smo podmirili Darkova dugovanja, nisu maknuli prisilnu naplatu s FINE, bio je to čisti ljudski faktor i morali smo upregnuti snage da to riješimo“, otkriva Mateja detalje kada se stvari ne rješavaju automatizmom kako bi trebale, nego da se nekad treba dodatno angažirati.

No ovaj otac je uspio, riješio je dugove i blokade, sad ima samo jedan kredit s ratom s kojom može lijepo živjeti pa za kraj kaže: „Isplatilo se! Moja poruka svim blokiranima je da nemaju što sumnjati, da trebaju pokušati! Osjećaj kad si deblokiran je sjajan, to je takvo olakšanje! Veliki teret mi je pao sa srca!“, smije se Darko.