"Deblokiran račun nakon 11 godina!"

BE-ON d.o.o. > Novosti > Iskustva korisnika > “Deblokiran račun nakon 11 godina!”

“Deblokiran račun nakon 11 godina!”

Posted by: BE-ON
Category: Iskustva korisnika, Novosti

Damir je kao i mnogi drugi u blokadi završio radi gubitka posla i teške ekonomske situacije. Fiksni troškovi su ostali isti, a mjesečnih prihoda više nije bilo. Sve to uzrokovalo je dugogodišnju blokadu klijenta i narušavanje privatnog života. I nakon što se ponovno zaposlio nije vidio svjetlo na kraju tunela jer dio dugovanja se naplaćivao, a na drugima su se gomilale zatezne kamate.

Nakon stupanja u kontakt s našim timom financijskih savjetnika, analizom smo utvrdili stvarno stanje njegovih obveza i iznos dugovanja. Klijenta smo upoznali s procesom reprograma te s vjerovnicima dogovorili najpovoljnije uvjete za jednokratnu uplatu. Potom smo pronašli odgovarajuću banku preko koje smo realizirali kredit. Samim time doveli smo obveze klijenta u okvire njegovih financijskih mogućnosti, a klijentu je od isplaćenog kredita ostalo čak 11.000 € za osobne potrebe.

Damir Jedvaj kaže: “Odlično, oni ne odustaju čak ni kada sam ja digao ruke”

Ono što uvijek ističemo kao veliku prednost za naše klijente jest jednostavnost, brzina i potpuna transparentnost! Mi u Vaše ime vodimo cijeli proces izlaska iz blokade, sve što Vi trebate napraviti je dostaviti nam potrebne dokumente, a i u tom dijelu osiguravamo našu podršku.

“Odlično, oni ne odustaju čak ni kada sam ja digao ruke”

Klijent Damir Jedvaj o iskustvu s BE-ON Savjetovanjem

Ime i prezime: Damir Jedvaj
Godina rođenja: 1985.
Ukupno dugovanje: 12.083,75 €
Primanja: 1.000 €
Vremenski period proveden pod blokadom: 11 godina
Trajanje procesa: 2 mjeseca
Ušteda/smanjenje ukupnog duga: 2.654 €
Gotovina ostala od kredita nakon podmirenja dugova: 11.000 €


Ako Vas zanima možemo li i Vama smanjiti ukupan dug te zatvoriti Vašu blokadu, prijavite se za besplatnu analizu Vaše situacije klikom na link ili pozivom na broj 014844877.

Naše web stranice koriste kolačiće za analizu prometa i korištenje društvenih mreža kako bi Vam omogućili najbolje korisničko iskustvo.