04. ožu. 2024.

Iskustva naših korisnika

Novi financijski početak nakon šest godina u blokadi

autor

BeOn Savjetovanje

Rješavanje financijskih poteškoća građana

Često nam se javljaju klijenti koji su u pokušaju da se izvuku iz dugova posegnuli za internet pozajmicama kako bi brzo riješili svoju lošu financijsku situaciju. No, nažalost, to “brzo rješenje” najčešće završi loše po klijenta i umjesto da se dug smanji, on se još poveća.

Upravo ovakva situacija zatekla je našeg klijenta G. Š.-a iz Varaždinske županije koji je posljednjih pet godina zaposlen kod istog poslodavca u tvrtki koja se bavi obradom stakla. Preuzimanje financijske brige za obitelj, dovela ga je do situacije u kojoj više nije mogao na vrijeme podmirivati obveze pa je kasnio s uplatom dvije rate kredita. 

Pomoć je potražio preko brzih internet pozajmica tijekom kojih su mu se nakupile velike kamate i više jednostavno nije mogao vraćati svoja zaduženja. Nastupila je blokada računa i njegovo dugovanje je prodano agenciji za naplatu potraživanja. 

Stalni pritisak koji ga je pratio kroz dugih šest godina blokade i sve veće kamate, dovele su ga do trenutka kada je sam sebi rekao da nešto mora što prije promijeniti. Bio je svjestan da si mora raščistiti račune bude li danas-sutra htio uzeti neki veći kredit. 

Kada su me svi drugi odbili, jedino mi je BeOn pomogao

Daljnji spas potražio je u jednoj Varaždinskoj agenciji, no bezuspješno. Duže vrijeme tražio je izlaz iz svoje situacije jer su ga redom sve banke odbijale. No onda je sasvim slučajno zapazio BeOn-ov oglas na Facebooku. Nakon što je sve istražio i vidio veliki broj pozitivnih recenzija, sredinom studenog javio se Be-On savjetovanju putem web obrasca. Njegov slučaj preuzela je BeOn-ova financijska savjetnica Monika Jakir.

Š. je vrijedan i uporan mladić koji je svoje početne financijske greške htio riješiti i osigurati si bezbrižnu financijsku budućnost. Njegovu radišnost potvrdio mi je i njegov poslodavac koji je imao samo riječi pohvale za G. Š.-a. Cijeli proces je prošao lako uz njegovu pomoć i ažurnost pri skupljanju potrebne dokumentacije. Šest godina njegove blokade zatvorili smo u dva mjeseca. Kredit je isplaćen u dogovorenom iznosu te je klijentu osiguran novi financijski početak. Blokade i neurednosti stvarali su mu i opterećenje pri razmišljanju o budućnosti te je bio jako zahvalan na pronalasku rješenja s nama. G. Š. je bio pravi primjer osobe kojoj smo izgradili financijske temelje te se veselimo svakom njegovom idućem uspjehu. – priča Monika puna hvale o svom klijentu.

Nakon što je s G. Š.-om odrađena besplatna financijska analiza kako bi se utvrdilo zadovoljava li uvjete kreditora, Monika je krenula s procesom njegovog izlaska iz blokade. Iako tvrtka u kojoj radi ne postupa po administrativnoj zabrani, pristali su provesti i obustavu koju uvjetuje banka radi realizacije kredita koju inače ne izvršavaju. Razlog tome je njihovo zadovoljstvo radom i povjerenjem u G. Š.-a za kojeg su imali samo riječi hvale.

Od samog početka bio sam upućen u svaki daljnji korak i imao sam maksimalnu podršku BeOn-a u svakom trenutku. Čak je i cijeli tijek komunikacije bio na prijateljskoj bazi. Sve je super i profesionalno odrađeno od početka do same realizacije. – govori G. Š.

Tijekom cijelog procesa G. Š. je bio izrazito kooperativan, slijedio je sve Monikine upute i u kratkom je roku prikupio svu potrebnu dokumentaciju. Majka mu je pristala biti formalni jamac.

BeOn analizira vašu situaciju i nalazi najbolje rješenje za vas

Be-On je međufinanciranjem podmirio sva dugovanja G. Š.-a, priveo proces deblokade računa kraju te pripremljenu dokumentaciju predao u banku. Rezultat toga bio je odobren kredit u svega nekoliko dana. Nakon što je klijent bio međufinanciran, kroz par dana vjerovnici su se povukli s Fine, a BeOn je u Finu poslao zahtjev da se G. Š.-u zatvori zaštićeni račun.

Ukupni dug G. Š.-a iznosio je 9.467,67 eura, a uspješnom BeOn-ovom nagodbom s vjerovnicima smanjen je za 554,82 eura. Zahvaljujući BeOn-ovom partnerskom odnosu s bankom, klijentu je nakon podmirenja svih dugova, banka odobrila kredit 23. siječnja 2024. u iznosu od 20.000,00 eura s rokom otplate od 9 godina uz fiksnu kamatnu stopu od 5,89 %.

Kredit je isplaćen 25. siječnja 2024. i iz njega je vraćen iznos kojim je BeOn podmirio dugovanja G. Š.-a, trošak vođenja postupka, plaćeni su svi troškovi kredita (polica osiguranja, trošak obrade kredita, depozit) te je razlika od 7.140,00 eura ostala klijentu za slobodno raspolaganje.

Toplo preporučujem Be-On savjetovanje svakome tko traži pomoć pri rješavanju blokade ili svojih financijskih problema. BeOn analizira vašu situaciju i nalazi najbolje rješenje za vas. – G. Š.

Nude pomoć i stoje na raspolaganju od prikupljanja dokumentacije pa do realizacije kredita. Sve je odrađeno i riješeno prema dogovoru, vrlo profesionalno, ljubazno i korektno s njihove strane. Veliko hvala Be-On ekipi, a posebno mojoj savjetnici Moniki koja je bila izrazito ljubazna, pristupačna i profesionalna. Čak mi je i rekla da joj se slobodno javim budem li je u budućnosti zatrebao. Ako mislite da nema rješenja, uvijek se može naći rješenje. BeOn ekipa je uvijek tu na raspolaganju za vas. – riječi su kojima je G. Š. opisao svoje iskustvo s Be-On savjetovanjem.  

Obratite nam se s povjerenjem – Zašto BE-ON?

  • Jedino smo transparentno i strukturirano rješenje za blokirane građane,
  • Naše poslovanje je društveno odgovorno, što je prepoznao i naš suvlasnik, Feelsgood Social Impact investicijski fond, prvi hrvatski investicijski fond koji ulaže u projekte s mjerljivim društvenim učinkom,
  • Imamo ekskluzivnu suradnju s više banaka na hrvatskom tržištu koja garantira realizaciju kredita za naše klijente koji zadovoljavaju osnovne uvjete – imaju redovna primanja, kreditnu sposobnost, poslodavca s odgovarajućim bonitetom itd. Takve klijente ćemo međufinancirati i vlastitim sredstvima podmiriti njihova dugovanja nakon pregovora s vjerovnicima,
  • Naša analiza financijske situacije je besplatna i brza, odmah ćete znati da li Vam možemo pomoći i u kojem roku,
  • Nema nikakvih troškova koji se plaćaju unaprijed, sa cijenom naše usluge biti ćete upoznati na početku procesa, a uslugu ćemo naplatiti tek kada uspješno završimo proces i realiziramo kredit kod banke partnera,
  • Na kraju, kada uspješno sve odradimo, imat ćete jednu obvezu na mjesečnim primanjima koju možete podmirivati bez straha da će negativno utjecati na kvalitetu života, a život bez blokiranog računa i svih troškova i problema koje blokada nosi će Vam se svidjeti 🙂
  • Za besplatnu analizu i početak procesa, tu smo za Vas!!!