17. lip. 2024.

Iskustva naših korisnika

BeOn mi je jednim kreditom riješio sve financijske probleme

autor

BeOn Savjetovanje

Rješavanje financijskih poteškoća građana

K. P. iz Dubrovnika bila je sretno udana majka jednog djeteta. A onda se dolaskom korona krize njezin život promijenio iz korijena. Usred pandemije uslijedio je šok i razvod braka koji je za sobom povukao lavinu dodatnih troškova. U jednom trenutku imate sve – obitelj i krov nad glavom, a u drugom se sve sruši kao kula od karata. 

Odlazak iz obiteljske kuće u podstanarstvo, doslovno samo s koferom, svakako ostavlja veliki trag na osobi bilo s financijskog ili psihičkog aspekta. Budući da je novi stan trebalo urediti i kupiti osnovne stvari poput čaša, tanjura, posteljine i ručnika, K. P. je sve plaćala karticama. Taman kada je došlo vrijeme blagdana i Božića, priznaje da je i sama pretjerala i nesmotreno napravila veliki račun s karticom. 

Kada su svi računi počeli stizati na naplatu, shvatila je da je “vrag odnio šalu” i da se našla u situaciji gdje su joj troškovi daleko premašivali prihode. Zbog nemogućnosti podmirivanja dugova i plaćanja kredita, uslijedila je blokada.

Imala sam tri kredita i kreditnu karticu s kojom sam jedan mjesec baš pretjerala i nisam to više mogla platiti. To je potrajalo duže nego sam planirala jer su mi se dogodile i neke privatne komplikacije (morala sam psa voditi u Ljubljanu na operaciju od tadašnjih 7.000 kn) i tako je krenula moja ovrha. Nakon što me kartična kuća blokirala, ostale banke su se pridružile. – priča nam K. P. 

U želji da što prije nešto poduzme kako bi se izvukla iz trenutne situacije, krenula je u potragu za rješenjem jer život pod blokadom nije nimalo ugodan. Na Facebooku je vidjela oglas za BeOn savjetovanje no bila je jako skeptična. A onda se u jednom razgovoru s kolegicom s posla dotakla priče o blokadi. Na njezino iznenađenje, kolegica joj je priznala da je i sama bila u dugovima i da ju je upravo BeOn spasio. Kako je sada i iz prve ruke imala pozitivnu recenziju za BeOn, odlučila se javiti u siječnju 2023. godine.

Pokušaj s BeOn-om, dobri su i dat će sve od sebe da ti pronađu rješenje

Ja sam dosta skeptična osoba i stvarno nisam vjerovala da mi Be-On može pomoći. No, srećom, kolegica me uporno uvjeravala: “Probaj, dobri su i sigurna sam da će dati sve od sebe da ti pronađu neko rješenje!” – prisjeća se K. P.

Prilikom prikupljanja potrebne dokumentacije, K. P. je naišla na nešto sporiji proces i nije uspijevala prikupiti sve dokumente u kratkom vremenu. Bez obzira na to što uvijek naglašavamo da proces deblokade nije brzo rješavanje problema i ponekad doista treba biti strpljiv. Nažalost, u tom trenutku klijentica je prekinula proces jer je smatrala da neće biti ništa od njezinog slučaja i da joj niti BeOn nije u mogućnosti pomoći. 

Mjeseci su prolazili, a njezina financijska situacija postojala je sve gora i gora. Kada je shvatila da joj je voda došla do grla i da nije uspjela pronaći rješenje, priznala je sama sebi da je zbog svoje nestrpljivosti prelako odustala. Odlučila je pokušati još jednom, ovog puta obećavajući si da će dati sve od sebe da cijeli proces dovede do kraja. Ponovno se javila BeOn-u početkom veljače 2024. godine. Njezin slučaj preuzela je BeOn-ova financijska savjetnica Gordana Subotičanec.

Jedan kredit umjesto tri zahvaljujući BeOn-u

Klijentica K.P.  je imala jako veliko dugovanje gdje nismo baš imali mogućnost za veliku nagodbu jer su sva dugovanja bila relativno nova. Dobro kod nje je bilo što je poslodavac dobar i dugo radi te je to bilo ključno za upustiti se u rizik iako nije imala nikoga za sudužnika. Općenito je bilo jako lijepo surađivati s njom. Bila je vrlo ažurna u prikupljanju dokumentacije. Najvažnije joj je bilo sva dugovanja uklopiti u jedan kredit. Kada je bila u blokadi mjesečno su joj uzimali skoro 1.000 €. Sada ima kredit s ratom od 480,30 € i još joj je nešto gotovine ostalo tako da je jako zadovoljna iako smanjenje duga nije bilo baš značajno. – priča nam Gordana.

Ukupan dug klijentice iznosio je 28.000 eura. BeOn je nagodbom smanjio njezin dug za 3.000 eura te ju nakon toga “međufinancirao”, što znači da je jednokratno podmirio sve vjerovnike, pobrinuo se da se s Fine povuku ovršne isprave i izdaju potvrde da su dugovanja podmirena. 

S obzirom na to da je K. P. zaposlena dugi niz godina kod poslodavca s dobrim bonitetom koji provodi administrativnu zabranu, s partnerskom bankom smo ispregovarali nenamjenski kredit bez jamca s glavnicom od 40.000 eura, rokom otplate 9 godina i anuitetom 480,30 eura.

Kredit je isplaćen 8. svibnja 2024. i iz njega je vraćen iznos kojim je BeOn podmirio njezina dugovanja, trošak vođenja postupka, plaćeni su svi troškovi kredita (polica osiguranja, trošak obrade kredita, depozit) te je razlika od 4.800 eura ostala klijentici za slobodno raspolaganje.

Moje iskustvo s BeOn-om je savršeno. Gospođa Gordana je u kratkom vremenu izvela čudo i dogovorila mi kredit kojim smo riješili sve moje financijske probleme. Usput mi je dogovorila i neka smanjenja postojećih dugovanja. Čak mi se javljala i s godišnjeg kako bi me obavijestila o novostima u vezi mog slučaja. Zahvalna sam joj do neba! – priča nam K. P.

Obratite nam se s povjerenjem – Zašto BE-ON?

  • Jedino smo transparentno i strukturirano rješenje za blokirane građane,
  • Naše poslovanje je društveno odgovorno, što je prepoznao i naš suvlasnik, Feelsgood Social Impact investicijski fond, prvi hrvatski investicijski fond koji ulaže u projekte s mjerljivim društvenim učinkom,
  • Imamo ekskluzivnu suradnju s više banaka na hrvatskom tržištu koja garantira realizaciju kredita za naše klijente koji zadovoljavaju osnovne uvjete – imaju redovna primanja, kreditnu sposobnost, poslodavca s odgovarajućim bonitetom itd. Takve klijente ćemo međufinancirati i vlastitim sredstvima podmiriti njihova dugovanja nakon pregovora s vjerovnicima,
  • Naša analiza financijske situacije je besplatna i brza, odmah ćete znati da li Vam možemo pomoći i u kojem roku,
  • Nema nikakvih troškova koji se plaćaju unaprijed, sa cijenom naše usluge biti ćete upoznati na početku procesa, a uslugu ćemo naplatiti tek kada uspješno završimo proces i realiziramo kredit kod banke partnera,
  • Na kraju, kada uspješno sve odradimo, imat ćete jednu obvezu na mjesečnim primanjima koju možete podmirivati bez straha da će negativno utjecati na kvalitetu života, a život bez blokiranog računa i svih troškova i problema koje blokada nosi će Vam se svidjeti 🙂
  • Za besplatnu analizu i početak procesa, tu smo za Vas!!!