Igor Škrgatić

Igor Škrgatić diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a obrazovanje nastavlja na poslijediplomskom specijalističkom studiju Organizacija i menadžment na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na kojem je obranio rad pod nazivom „Priroda i uzroci prezaduženosti građana“. 

Posljednjih 15 godina korporativne karijere proveo je na odgovornim funkcijama u bankarstvu i financijama, između ostalog kao Project Manager u Privrednoj banci Zagreb i član Uprave Triglav osiguranja. Posjeduje licence Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za obavljanje poslova investicijskog savjetnika, brokera i zastupnika u osiguranju. U radu Hrvatske udruge poslodavaca aktivno sudjeluje u više mandata kao predsjednik ili dopredsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika i predstavnik poslodavaca u Gospodarsko socijalnom vijeću Grada Zagreba. 

Sa suprugom Sabine Gradištanac Škrgatić je osnivač, suvlasnik i direktor BE-ON savjetovanja, licenciranog kreditnog posrednika specijaliziranog za upravljanje financijskim oporavkom građana, od kraja 2021. godine u suvlasništvu Feelsgood Social Impact investicijskog fonda, prvog fonda na hrvatskom tržištu koji ulaže u projekte s mjerljivim društvenim učinkom. 

BE-ON i Udruga za financijsku inkluziju „Padobran“, čiji je osnivač i predsjednik, bave se problematikom prezaduženosti te financijske i socijalne isključenosti na konkretan način, pokušavajući što većem broju građana omogućiti izlazak iz financijskih problema. BeOn i Padobran su nositelj ili partner u više EU projekata iz područja savjetovanja o dugu („debt advice“), između ostalog tu je i nacionalna koordinacija za „PEPPI” koji pan-europski projekt za 13 država članica EU u kojima je savjetovanje o dugu slabo razvijeno. Ciljevi projekta su povećati raspoloživost usluga savjetovanja u dugu, a glavne aktivnosti u projektu su razvoj digitalne platforme, zatim akademije za razmjenu znanja i primjera dobre prakse između eksperata i, na kraju, web stranice za potrošače kojima je potrebno savjetovanje o dugu. Web stranica padobran.hr određena je kao centralno mjesto za informiranje i edukaciju građana o savjetovanju o dugu za RH.

Članci autora